Mijn idee.. en hoe ga ik te werk..

Hoe zou een hond zijn dag door moeten brengen om een gelukkige hond te zijn? Volgens mij zijn deze dingen belangrijk: genoeg beweging, mogelijkheid tot sociaal gedrag (spelen met soortgenoten), een consequente leider, rust en uiteraard aandacht/liefde.

 

 

De wandeling

Wij lopen maar één keer per dag m.u.v. vakanties van Eveline of mij.

Mijn collega Eveline of ik halen uw hond tussen 10.15 uur en 11.15 uur (tijden zijn afhankelijk van het aantal honden en het verkeer) bij u thuis op. Zij krijgen een halsband om met een penning van Nikita’s Buddies met mijn telefoonnummer erop. Het is gebruikelijk dat de roedel bij elkaar blijft het is dan ook een voorzorgmaatregel.

Rond half twaalf zijn Eveline en ik in het wandelgebied waar wij ruim anderhalf uur met de hondjes lopen. Als de honden het naar hun zin hebben kijken wij niet naar de tijd. Het kan goed dat er weleens twee uur gelopen wordt. Gewoon, omdat we het allemaal naar ons zin hebben! Dit is een groot voordeel van maar één wandeling per dag. We hebben geen stress voor een tweede ronde honden die we moeten halen.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur brengen mijn collega of ik de hondjes voldaan weer naar huis.

Wij lopen als er meer dan tien hondjes meegaan altijd met zijn tweeën. Wij hebben het maximaal aantal honden op 15 gezet.

Als u interesse heeft, kom ik eerst bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. Zo kunt u uw wensen uitspreken en kan ik het één en ander uitleggen over mijn werkwijze en informatie over uw hond verzamelen. Zijn wij het allebei eens, dan maken we een afspraak om uw hond een proefdag mee te laten draaien om te kijken of alles in de praktijk ook goed verloopt.

Daarna bespreken we hoe de wandeling is verlopen en kunnen we samen besluiten of dit het beste is voor uw hond. Is dit het geval en komt uw hond bij mij in de roedel, dan nemen we wat regels door. Wij werken wel met een proeftijd van twee maanden dit, omdat de hond dan pas echt zichzelf is en er veranderingen in het gedrag hebben kunnen plaatsvinden. U krijgt een sleutelovereenkomst van mij en ik krijg de sleutel van uw huis. Ik zal die sleutel natuurlijk alleen gebruiken voor het ophalen van de hond op van tevoren afgesproken dagen! Verdere regels van staan in de sleutelovereenkomst die wij samen doornemen en ondertekenen.

 

 

 

 
 

Nikita Olierook: 06 1336 5213 - nikitaolierook@gmail.com