Team Nikita's Buddies

Nikita Olierook, 32 jaar en een echte dierenliefhebber in hart en nieren, aangenaam. In 2014 kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn werk te maken en heb deze met beide handen aangepakt.

Ik ben de opleiding ‘Ondernemer asiel, pension, kennel/cattery’ gaan volgen. Dit mondde uit in het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van Honden en Katten, waarmee ik voldoe aan de wet 'Besluit houders van dieren'. In deze opleiding komen zaken aan bod als rassenkennis, vachtverzorging, lichaamsverzorging, voortplanting, erfelijkheidsleer, voeding, gedrag hond en kat, wetskennis, ondernemerschap, hygiëne, anatomie en fysiologie, ziekteleer, EHBO en het schrijven van een ondernemingsplan. Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij Nationale Dierenzorg in Wassenaar en bij een dierenarts. Op zondagochtend heb ik een seizoen geassisteerd bij de cursussen van Hondenschool Baas Zijn te Rijswijk. Verder lees ik over het gedrag van de hond, maar het meeste heb ik geleerd door het elke dag lopen met een roedel.

Ik ben begonnen met een dagopvang en een klein kleinschalig pension voor honden aan huis. Op dat moment woonde ik ideaal aan de rand van het Elzenburgerbos in Rijswijk. Na dit ruim anderhalf jaar te hebben gedaan is mijn situatie veranderd en ben ik verhuist waardoor ik geen dag/vakantieopvang meer kon aanbieden. In 2017 ben ik verdergegaan als uitlaatservice. Nikita’s Buddies was eigenlijk toch wel zo groot geworden dat ik dit niet meer in mijn eentje aankon. Daarom ben ik opzoek gegaan naar iemand met dezelfde passie, visie, kennis en plezier in dit werk als ik. Eveline van Delft is daarom in 2017 Nikita’s Buddies komen versterken.

Zelf heb ik altijd honden en katten gehad en ik word nog altijd vergezeld door mijn hond: de inmiddels acht jaar oude kruising boxer/labrador Buddy. De naam Buddy heb ik gekozen, omdat Buddy echt mijn maatje is. Toen ik uiteindelijk voor mezelf begon, vond ik Nikita’s Buddies dan ook een passende naam voor mijn bedrijf.

Mijn naam is Eveline van Delft en heb de mooie leeftijd van 34. Samen met mijn vriend en hondje Didi woon ik in Pijnacker.

Het werken met honden in de vorm van een uitlaatservice is voor mij een droombaan.

Toen Nikita mij vroeg om haar te komen versterken, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Door de gedeelde visie over honden is dit uitgegroeid tot een hele fijne samenwerking.

Ik ben mijn leven lang met dieren in de weer geweest, in het bijzonder paarden en honden. Door mijn eerste hond Nora was ik genoodzaakt mij meer dan gemiddeld te verdiepen in het gedrag en welzijn van een hond. Dit heb ik gedaan door het doen van cursussen en hondensport. Nog steeds doe ik elk jaar een cursus zodat ik alert blijf. Heb me verdiept in de verschillende methodes die er zijn. Zo is geen baas en geen hond hetzelfde.

Wat wel voor elke hond belangrijk is, is het kwijtraken van energie. Vind het dan ook leuk om in een stukje daarvan te voorzien door een lekkere wandeling met soortgenootjes.

 

 

 

Nikita Olierook: 06 1336 5213 - nikitaolierook@gmail.com