• Alleen zijn is lastig


    Er is geen enkele hond die erom staat te springen om lekker alleen thuis te zijn. Duizenden jaren geleden hebben we de honden gefokt om juist samen mét ons te leven, dus het is ook niet gek dat er honden zijn die geen groot fan van zijn van het alleen thuis zijn of er zelfs angstig van worden. Ook kan een hond niet in paniek schieten, maar het wel frustrerend vinden, omdat hij zich misschien wel gigantisch verveeld en bruist van de energie. Het kan zijn dat hij isolatie stress ervaart of misschien wel last heeft van FOMO (Fear Of Missing Out). Al deze problemen zijn verlatings-gerelateerde gedragingen wat verlatingsangst wordt genoemd.


    Er zijn een aantal factoren die zeker invloed hebben op de ontwikkeling van verlatingsangst;


    ·     Het is onderzocht en bewezen dat angst genetisch bepaald kan zijn


    ·     Vroege levensomstandigheden, dingen die niet zijn gebeurd, maar die wel hadden geholpen.


    ·     Stress bij de moeder tijdens de zwangerschap


    ·     Gedrag van de moeder naar de pups &


    ·     Slechte ervaringen tijdens de afwezigheid van de eigenaren/begeleiders


    Uit onderzoek is ook gebleken dat honden die herplaatst zijn vaker last van verlatingsangst hebben en als er grote veranderingen hebben plaatsgevonden in het leven van de hond. Bijvoorbeeld doordat de hond ernstig ziek is geweest, een verhuizing, weer aan het werk gaan of meer gaan werken of het overlijden van een hond in hetzelfde huis of een gezinslid.



  • Ik weet niet zeker of mijn pup het lastig vindt

    Weet je niet zeker of jouw pup of hond het moeilijk vind om alleen te zijn? Je pup wil gewoon graag bij je zijn of misschien als je even in een andere kamer  bent zit hij voor de deur of geeft een blafje van ongenoegen, maar het maakt je wel alert. Misschien doet blaft hij alleen als hij in de bench zit? Je wordt er onzeker van en weet niet goed wat je dan moet doen? Zet je probleem even kort in het contactformulier zodat we verder kunnen kijken. Mocht je tools en tips willen om je pup dit aan te leren als ik zeker weet dat het niet met verlatingsangst te maken heeft heb ik een ander pakket het leren alleen zijn van je pup voor een lager bedrag van €47,-

  • Wanneer heeft een pup/ hond moeite met alleen zijn?

    De meeste mensen herkennen verlatingsangst aan het heftige blaffen, huilen of piepen als je er niet bent, slopen of ontsnappen is ook iets wat je duidelijk kunt zien als je terug komt aan de krassen op de deur. Toch zijn er gedragingen die niet gelijk aan verlatingsangst worden gelinkt, maar hier wel degelijk mee te maken kunnen hebben; plassen of poepen als je er niet bent, eten laten staan tot je weer terugkeert (de gevulde kong, likmat of kluif), hijgen, ijsberen, verstoppen of alleen maar naar de deur staren wachtend tot je thuis komt. Sommige gedragingen kun je misschien nog een spoor van zien, maar van vele ook niet ( er zijn er nog meer). Deze honden kunnen dus ook erg angstig zijn zonder dat jij het door hebt, want als je thuis komt begroeten ze je uitbundig. Dus wanneer heeft een hond verlatingsangst? Als de hond verlatingsangst gerelateerde gedragingen laat zien en het duidelijk verschrikkelijk vind en of niet aankan om alleen thuis te zijn.

  • Wanneer schakel je hulp in?

    Gelijk! Er kan geen seconde verloren gaan, want hoe eerder je erbij bent en hoe minder ervaringen je hond heeft met de angst alleen te zijn, hoe sneller en beter de training zal gaan (met uitzonderingen daar gelaten). Dus ga niet zelf aanmodderen met alle goedbedoelde adviezen van vrienden uit het bos of het internet. Nee, het zit een stuk complexer in elkaar dan de meeste mensen denken en er is geen tijd te verliezen aangezien je hond echt in paniek is.

  • Als je alles al eens iemand hebt ingeschakeld

    Ik hoor je denken.. ‘Maar is dit nu echt? Ik heb al zoveel geprobeerd en zelfs meerdere keren iemand ingeschakeld om ons te helpen. Waarom zou het nu wel helpen? Wat is er nu anders?' Wat ik eerder al aangaf, de kennis op het gebied van verlatingsangst in Nederland loopt mijlen achter op andere landen zoals de USA of de UK. Andere hondenprofessionals hebben je waarschijnlijk oprecht proberen te helpen met jullie probleem, want het is hen jaren geleden (en nog steeds word het hondenprofs zo verteld) zo geleerd. Aanleren om op de plek te blijven liggen, gevulde likmat of kong inzetten, voerpuzzels, je sleutels 100 keer per dag pakken of de deur open doen etc., maar deze technieken werken vaak averechts. Sterker nog het maakt ze alleen maar nog alerter/banger, omdat deze handelingen de voorspellers al zijn of worden voor het weggaan van jou! En dit is nu net precies wat ze absoluut niet willen! Nogmaals het is geen onwil van de hondenprofessionals die deze technieken gebruiken, maar een gebrek aan juiste informatie.. Het is dan ook uiterst belangrijk dat je jezelf als hondenprofessional continu bij laat scholen.  Ik ben mij gaan specialiseren in verlatingsangst juist om de reden dat er gebrek is aan goede experts op dit gebied en dat is dus hetgeen wat er nu anders gaat zijn voor jullie. Juiste kennis op basis van onderzoek en ervaring. Mocht je hier meer over willen lezen kan ik je het een en ander toesturen en adviseren om te lezen.

  • Hoe lang duurt het dat mijn hond over verlatingsangst heen is?


    Hier is heel lastig antwoord op te geven. Alles hangt af van de hond zelf en het tempo wat hij bepaald. Daarom durf ik mij daar niet helemaal over uit te laten. De een wandelt er wat makkelijker doorheen als de ander. Het ligt er ook aan in welke gradatie de hond het heeft. Een gemiddelde wat uit onderzoek onder collega’s is gehouden komt uit op een jaar trainen voor een paar uur alleen. Het is een complex probleem, maar als je eenmaal stappen gaat maken voelt dit al zo goed! En als je dan op die paar uur zit ben je zo trots en gelukkig dat je eraan begonnen bent! 

  • Er is mij verteld dat mijn hond dominant is, omdat hij blaft als ik weg ben..


    De grootste onzin!! De dominantie theorie is al lang achterhaald! Het was een niet relevant onderzoek wat is gecorrigeerd. Toch is het lastig om weer de wereld uit te helpen als het er in geholpen is. In het kort gezegd was het een onderzoek een groep wolven die géén familieleden waren. Hierdoor werd er veel agressie ingezet tegen elkaar en dachten de onderzoekers dat de wolven continu bezig waren met het bepalen van de status. Wolven leven in het echt heel harmonieus in families en niet zoals ze bij het onderzoek hebben nagebootst. Helaas is zo wel de dominantie theorie ontstaan. Op basis van DNA, want een wolf deelt 


    98 % hetzelfde DNA als een hond, maar goed wij met chimpansees! Dus je snapt mijn punt. Dus moet je jezelf proberen de "roedelleider" te maken? Nee totaal niet! Een hond is er totaal niet mee bezig om hoger dan jou in de rangorde te komen en al helemaal niet als hij blaft, omdat hij alleen thuis wordt gelaten. Hij is in paniek en heeft je nodig, Dit is een van de vele fabeltjes die worden verteld, maar gelukkig is er één minder nu.

  • Hoe gaan we te werk?

    Wat gaan we doen?


    We gaan ervoor zorgen dat jou hond gaat leren dat het oké is om alleen thuis te zijn als jij lekker uit eten bent, heel veel kleren aan het kopen bent of misschien wel met je vriendinnen/vrienden op een terrasje zit. Dit klinkt goed in de oren niet waar?? Dit doel hebben we voor ogen en gaan we voor!


    Hoe?


    Doormiddel van trainingsplannen op maat gemaakt. Deze plannen krijg je na het eerste videogesprek waar ik je alles uitleg over wat je moet weten over verlatingsangst en hoe we te werk gaan. In het eerste videogesprek gaan we ook kijken naar jouw hond en wat hij op dat moment aankan en nodig heeft. En dit allemaal zonder koekjes, kongs, likmatten of andere manieren voor afleiding.


     

  • Waarom gebruiken we geen snacks of voer?


    Als je al eens adviezen van internet hebt gehaald dan weet ik zeker dat je hebt geprobeerd om een kong, likmat, fooddispenser of voerpuzzel te geven als je weggaat. Als je hond hem al aannam zal hij weer in dezelfde paniek zijn geschoten nadat alles op was. Daarom trainen wij niet met voer. Het is niet nodig en eigenlijk is het niet verstandig, omdat het vroeg of laat averechts kan gaan werken. Het is dus eigenlijk goed nieuws voor de eigenaren van honden die niet voer gedreven zijn. Ik zal hier meer over vertellen als we gaan beginnen.

  • Enthousiast geworden?!? Dan zoek ik jou!

    Ben jij na het lezen van deze pagina enthousiast geworden en wil je graag samenwerken?


    Ben jij:


    * Een eigenaar van een pup die het lastig vindt om niet bij jou in de buurt te zijn?


    ·     Erg begaan met je hond en wil je er alles aan doen om hem niet meer in paniek te zien?


    ·     Bereid om tijd erin te stoppen, geduldig te zijn en dagelijks te trainen met je hond? ( beginnend met korte tijden en inclusief rustdagen)


    ·     Kennis op te doen over stress-signalen, de stress-emmer en moderne inzichten over verlatingsangst (mocht je dit nog niet hebben).


    En heb jij:


    ·     Er al alles aan gedaan wat er op internet te vinden is (van kong, voerpuzzels, bench, tijd opbouwen tot bach bloesem)?


    ·     Al bij andere hondentrainers/ gedragstherapeuten in begeleiding geweest?


    ·     En alle goedbedoelde adviezen van andere hondeneigenaren opgevolgd?


    En toch heeft niets geholpen, dan kan ik mij voorstellen dat de moed je in de schoenen zakt! Maar de training die ik geef is op basis van onderzoeken en heeft al duizenden mensen over de hele wereld geholpen. Het is dé trainingstechniek om je hond over verlatingsangst heen te helpen met het welzijn van jouw hond voorop! En dat is wat we allemaal willen.


    Nederland ligt, jammer genoeg, nog erg achter met de kennis over verlatingsangst training. De opleiding die ik hiervoor heb gevolgd is dan ook internationaal geweest en heeft erg veel duidelijk gemaakt over waarom we trainen zoals we trainen.



  • Wat heb je nodig?


    Een apparaat ( bijvoorbeeld laptop, tablet, of telefoon ) met een camera erop zodat we kunnen trainen en het op kunnen nemen. Uitleg in het eerste videogesprek wat we samen hebben.

    En uiteraard een portie doorzettingsvermogen en geduld.


Prijzen




Buddy 1

2 weken


Startsessie van ongeveer een uur

6 trainingsplannen op maat

Feedback ingestuurde video’s van de training

1 video call van ongeveer 30 minuten

Whatsapp begeleiding

€160




Buddy 2

4 weken


Startsessie van ongeveer een uur

12 trainingsplannen op maat 

Feedback ingestuurde video’s van de training

2 video calls van ongeveer 30 minuten

Whatsapp begeleiding

€300,-



Oriënterend gesprek

 60 min


€45,-


Extra videogesprek

30 min


€25,-

 

Extra videogesprek

60 min


€45,-





De pakketten hierboven zijn te verlengen.


Share by: